|
kvalitetni cizmi? пред 3 години, 5 месеци
|
|
|
zdravo,
veke podolgo vreme sum vo potraga po cizmi. znaci sakam da ne se kineski , posto koga vrne redovno se razlepuvaat i posle si vikam djabe sum gi kupila. gledam po prodavnicive se takvi se prodavaat.
edinstveno vo beko ima kvalitet , ama tie drzat cena sto da ti kazam.
ima li na drugo mesto dobri ne tolku soleni cizmi? barem da ne propustaat na dozd i sneg, ne mi treba marka
|
|
|
|
|
|
|
Ре:kvalitetni cizmi? пред 3 години, 5 месеци
|
|
Ama bas takvi sto ti baras mislam deka kaj nas vo kocani odma karsi policijata doaga taa prodavnica sto jas ke ti ja preporacam za obuvki.Ne se tolku soleni kako vo orka,adidas,ili onie prodavnici sto drzat marka proizvodi.Ama stvarno kvalitetni obuvki,eve jas 3 godina ke gi nosam cizmite sto si gi zedov 1300 denari,so mala stikla se oti ne obozavam mn.visoki.Znaci odi kaj Pance i kupi si supp.cizmicki,ako si od Kocani,se razbira 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
e jas ziveam blisku do kocani pa mozam da otidam da vidam sto ima,i jas sum za cizmi a ne mozam da najdam ubavi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Uf, ve razbiram devojki
Najgolema maka mi bese da najdam kvalitetni cizmi, Skopje e prosto preplaveno od kineska skart roba.
Jas si kupiv lani od viktor chevignon, 6900 na popust...skapi se, ama si rekov, barem se kvalitetni. Sega baram uste eden par vo druga boja i poeftini:), pa mislam deka kje si kupam od pams...imaat modeli na adams i biana, se nadevam deka se malku pokvalitetni...a cenite se 2500 do 5000, otprilika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jas ne bi se odlucilla da kupam tolku skapi cizmi,nemoj da me svatis kako da na valuvam Kali ama stvarno ne svakam sto najdote vo tie skapite cizmi?
Jas razbiram,marka se,kvalitetni se,ama...aj toa e samo moe mislenje.Eve jas vaka ramisluvam,podobro sekoja godina ke si kupuvam cizmi razlicni,do 1500 denari mozam da si najdam stvarno ubavi cizmi.Barem i da ne mi izdrzat za druga godina,barem nema da mi bide maka,ne se skapi.
Bluberry namini vo Kocani,prethodnata nedela donesoa mnogu novi modeli.Eve jas si zedov edni sivi po boja,ama sega kratki si zedov cizmi4ki,so mala stilka.Cenata bese izvonredna 950 den.
Znaci za 6000 denari mozam da si kupam 6 para cizmi,vo razlicni boi i modeli.Me svakas li sega Kali sto sakav da ti kazam?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
da da definitivno istoto ti go sovetuvam kako i debelka ..i jas inaku kupuvam od kocani obleka i ciszmi bidejki nekako mi e poeftino a i imam drugarki tamu  ako ne izdrzat i za dr zima barem ne mi e maka za parite ama eve lanskite mi se uste zdravi od kaj covery shoes kocani si gi kupiv 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Eve i ovde celosno se soglasuvam so tebe,i mene mi bea celosno zdravi cizmite od polani duri,sega treta godina ke gi nosam,ama nekako mnogu mi se dopadnaa segasnite,oti nemav sivi cizmi,pa aj si velam da se podnovam malku i jas.Ste razmisluvale li sto ke nosite za nova godina?Jas imam dilema okolu toa,moite rekoa ke mi go cuvaat deteo,pa jas se dogovoriv so drugarkite da izlezam malku vo diskoteka na slavenje.Aj nekoj predlog,ve molam,ama sakam nesto navistina sveceno da mu pokazam na soprugot deka zivotot ne prestanal za mene oti toj me ostavil.Da vi napomenam,ne nosam kratki zdolnista,oti baagi sum polnicka.Ne mnogu ama vo nozete sum kako otecena ,oti po cel den navamu-natamu sum so kerki4kata.
Pa povelete so nekoj predlog.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hmm sto znam debelka  nemora da e kratko za da e privlecno  mozes nekoi ubavi pantaloni da si zemes i nekoja posvecena bluza spored mene i pantaloni e ok za nova god samo da bidat malku ne sekojdnevni i ako si vo moznost so finansiite da si zemes i konduri so visoka stikla e sig ke bides TOP  ke najdes nesto sig sum vo kocani ima stvarno ubavi raboti eve ti velam i jas cesto pazaram kaj vas  a jas planiram da odam vo nekoja bluza i helanki ili pak vo nekoe fustance ne koj znae kakvo mislam ne nisto presveceno  inaku ne obozavm mn fustani i sukni poveke nosam helanki ...farmerki ama za izleguvanje gi kombiniram so stikli i mn nakit i ubavo se cuvstvuvam sexy 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Оваа година си купив кожни чизми од 4000ден, класични се до по колена. Е сега сакав со платформа напред,ама немаше такви модели кога купував. Многу ми се згодни иако имаат прилично висока штикла, поубаво ми е кога носам чевли со штикла, позгодни ми се.
А да ви кажам мајка ми ми зеламе некои чизми од кинеската(незнам колку пари се)како со крзненце внатре и се гледа дека се дебели чизмите.Вака на око изгледаат квалитетни ,но на првиот дожд ќе ги пробам па ќе ви кажам дали се распаднаа 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
najprvo da kazam deka se soglasuvam so vas  jas sekoja godina si kupuvam cizni okolu 1500den i ponekogas gi nosam po dve sezoni i imam poveke para za menenje.
Inaku koga stanuva zbor za pusenjeto jas sum pusac,i ne se kaam sto pusam.Bidejki cigareto mi pomaga da se smiram sekogas,deluva mnogu smiruvacki, a isto taka mi pomogna da oslabam 20kg.
a koga stanuva zbor za N.G jas obozavam da nosam kratki robicki,pa i ovaa godina ke bide taka,a debelka predlog za tebe mozes na proveris na nekoi internet strani za obleki za polnicki devojki pa moze ke ti dade nekoja ideja
|
|
|
|
|
|
|